Kahvila-ravintola Seurasaaren Kruunun terassilta on upea maisema vehreään puistoon ja merelle

Tervetuloa Seurasaaren Kruunuun!

Ravintola Seurasaaren Kruunu toimii Frithiof Mieritzin suunnittelemassa, vuonna 1890 valmistuneessa ravintolarakennuksessa. Ravintolan juhlasali ja toisen juhlakerroksen kabinetit ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta alkuperäisessä muodossaan. Rakennuksen uudempi kahvilaosa valmistui Helsingin olympiavuonna 1952.

Ravintolassa, kahvilassa ja kabineteissa on yhteensä noin 450 asiakaspaikkaa terasseineen. Katetulta terassilta, jolla on reilut 200 paikkaa, on merinäköala Seurasaarenselälle. Kotimaisuus, merellisyys ja puhtaat raaka-aineet ovat tärkeässä osassa tuotevalikoimaamme ja ruoka on alusta asti itse tehtyä. Ruoassamme näkyy ja maistuu käsityö. Kahvilatuotteemme vaihtelevat vuodenajan ja sesongin mukaan.

Koirat ovat tervetulleita Seurasaaren Kruunun katetulle terassille ja koirille saatavilla myös vesikipot.

Aukioloajat

Järjestä yksityistilaisuus tunnelmallisessa kahvilassamme, ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Helsigissä sijaitsevan Seurasaaren Kruunun historiallisissa juhlatiloissa voi nauttia á la cartea tai viettää juhlia, häitä tai tilaisuuksia

Yhteydenotto

Mahdollinen valittu menu, ruokarajoitteet, ruokatoiveet, muut toiveet ja huomioitavat asiat.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

 

Mustavalkoinen kuva lapsista leikkimässä Seurasaaren merenrannassa 1920

Seurasaari (ruots. Fölisön) on kaikille avoin museosaari ja ulkoilupuisto Helsingin Meilahdessa. Saari toimi alunperin Meilahden kartanon varsojen ja hevosten laidunmaana aina 1880-luvulle saakka. Seurasaarta lähdettiin rakentamaan kansanpuistoksi 1800-luvun lopulla ja siitä tuli suosittu ulkoilualue, jonne saavuttiin erityisesti viikonloppuisin viettämään aikaa. Saari oli tunnettu huviretkikohde ja siellä oli kaksi tanssilavaa ja keilarata. Seurasaareen pääsi alunperin vain höyrylaivaliikenteen avulla. Saarella johtava silta valmistui vuonna 1892.

Saaren toiminnallisuus lisääntyi vuonna 1909, kun Seurasaaren Ulkomuseo aloitti toimintansa. Ulkomuseon alueella on historiallisia rakennuksia, jotka on tuotu eri puolilta Suomea. Ulkomuseossa pääsee tutustumaan kattavasti suomalaisten asumiseen, elintapoihin ja työntekoon menneillä vuosisadoilla. 1600-1900-lukujen museotaloihin pääsee tutustumaan ainoastaan kesäisin, vaikka saari onkin avoinna ympäri vuoden. Museoalue käsittää noin kolmanneksen saaren pinta-alasta.

Museon aukioloajat

Mustavalkoinen kuva, jossa pariskunta kävelee Seurasaaren merenrannan viereistä polkua 1890-
luvulla

Monien tapahtumien Seurasaari

Seurasaari on tunnettu kauniina virkistysalueena ulkomuseoistaan ja tapahtumistaan. Tuoreimmat tiedot tapahtumistä löydät Seurasaarisäätiön kotisivuilta osoitteessa www.seurasaarisaatio.fi