Seurasaaren Kruunu on ravintola, kahvila ja upeat juhlatilat

Kruunun lounas

Perinteinen lohikeitto 10,50 €. Keittolounaaseen kuuluvat juomat: vesi, kahvi ja tee. Lounas tarjolla 11.00-16.00

À la carte

Koko päivän tarjolla myös à la carte -menun tuotteet, jossa maistuu erityisesti Seurasaaren merellisyys, perinteet ja tämän päivän ruokatrendit. Annoksissa pääosassa ovat puhtaat ja tuoreet raaka-aineet, panostus kotimaisiin tuotteisiin sekä esimerkiksi villiyrtit.

À la carte menu (pdf)

Saaristolaispöytä

Kruunun saaristolaispöytä katetaan ravintolan historialliseen juhlasaliin viikonloppuisin klo 12.00 - 17.00
Herkullinen saaristolaispöytä alkuruokana 15 € / pääruokana 29 €
Saaristolaispöytä menu (pdf)

 

Kruunun juomalista

Ravintola oli avautuessaan 1800-luvun lopulla raittiusravintola, jossa ei tarjoiltu “jääkellarikaljaa” väkevämpiä juomia. Nykyään kuitenkin tarjoilemme laadukkaita viinejä, kotimaisia oluita sekä tietysti laaja valikoima alkoholittomia juomia, kuten kahveja ja itse tehtyjä smoothieita.

Katso juomalista tästä (pdf)

Seurasaaren ravintolan historia

Meilahden kartanon entiselle laidunmaalle, korkealle kalliolle nousi keväällä 1890 koristeellinen hirsinen ravintolarakennus. Rakennus on Seurasaaren ”hoviarkkitehdin” Frithiof Mieritzin suunnittelema muinaisskandinaavisen tyylinen luomus. Rakennus oli aikanaan saaren kallein hanke, jota edelsivät niin laajat pengerrystyöt kuin komeiden kiviportaiden rakentaminenkin. Rakennus oli saaren ensimmäinen ja se kantaa näin historiaa jo ajalta ennen Seurasaaren ulkoilmamuseota.

Aikanaan toiminut sanomalehti ”Päivälehti” arvioi uutta ravintolarakennusta 2.10.1890: ”Oli kerrassaan mieltä hauskuuttavaa katsella tuota kaunista rakennusta. Niin se seisoi siinä puhtaana ja viehättävänä kuin nuori raitis neitonen... Sen muoto ja rakennustapa on meille jotakin aivan uutta: se on rakennettu puhtaasti norjalaisen vuoristomajan malliin, melkein pyöreistä hirsistä, seinät öljyllä maalatut, joten puun väri ja syyt selvästi näkyvät.”

Ravintolaan rakennettiin myöhemmin katettu terassi, joka peitti osittain alkuperäistä ilmettä. Helsingin olympiavuonna 1952 valmistui lisäksi kahvilaosa.

Ravintolan juhlasali ja toisen juhlakerroksen kabinetit ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta alkuperäisessä muodossaan nyt yhä Seurasaaren Kruunun aikaan. Vanha ravintolasali on kahdessa kerroksessa ja sen seinillä on mietelauseita suomeksi ja ruotsiksi edelleen nähtävillä.

Ravintolan vanhan puolen juhlasali ja toisen kerroksen kabinetit tarjoavat historialliset ja uniikit puitteet niin juhlille, tapaamisille kuin edustamiseen.